Chinese kip
Heerlijk mals lapje kipdijfilet voor bij de warme maaltijd. Of snij de filet in kleine stukjes, rijg ze aan een spiesje en bak ze op de bbq! Of maak er een lekker borrelhapje van :) Door de marinade duurt het ff maar de bereiding zelf is een fluitje van een cent!
Snij de teentjes knoflook en de ui heel fijn. Meng dit met de rest van de ingrediënten (behalve de kip) tot een marinade.
Neem een plastic zipplock-zakje en doe daar de marinade in. Die zakjes lekken niet en sluiten goed af zodat je hele koelkast niet naar marinade gaat ruiken ;) Doe de kip in het zakje bij de marinade. Sluit het zakje goed af en leg dit 12 tot 24 uur in de koelkast.
Schraap dan de overtollige marinade (bewaren!) van de kipdijfilets en bak ze in een gloeiend hete grillpan. Heb je geen grillpan dan kun je de filets ook heel makkelijk op de bbq of in de oven bakken, ongeveer 1/2 uurtje op 150 graden. Lekker bij nasi of bami :) Eet smakelijk!
Tip 1 : Doe de overgebleven marinade met nog een extra scheutje ketjap in een steelpannetje en laat dit een paar minuten doorkoken tot een lekker sausje.
Tip 2: Ik heb dit recept ook gebruikt om een hapje bij de borrel te maken, was zowel warm als koud een succes! Daarvoor heb ik de kipdijfilet, voordat die in de marinade ging, in 1 haps stukjes gesneden.
Om te bakken heb ik de kip op een stuk bakpapier op de bakplaat in de oven gelegd: 15 minuten op 150 graden, stukjes omdraaien en nog eens 10 minuten in de oven. Serveer met een klein schaaltje saus (zie tip 1)
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram kipdijfilet
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 3 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
- 1 1/2 eetlp bruine suiker
- 1 theelp 5-spices
- 1 eetlp hoisin saus
- 3 eetlp soyasaus (zoute ketjap)
- flinke scheut ketjap manis (zoete ketjap)