Eten wat de pot schaft!

Chili Con Carne

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
5 personen
warm  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Chili con carne, echt comfortfood bij uitstek! Beetje rijst in een kommetje, wat chili erbij.. hmmm! Een van de weinige gerechten die hier op een koude dag nog wel eens bij de tv gegeten worden :D . Tip: Door de chili een dag van te voren te maken komen de smaken nog beter tot hun recht en wordt dit simpele gerecht alleen maar lekkerder!

Bereiding

Snipper de uien en de knoflook en snij de Spaanse peper (met of zonder pitjes) in ringetjes. Fruit deze kort in een scheutje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Strooi het chilipoeder, djintan en kaneel over het gehakt en roer goed door. Laat 1 minuutje mee bakken.

Snij de paprika in stukjes en doe die samen met de tomaten blokjes bij het gehakt. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg die ( met wat van die olie :D ) toe. Deksel op de pan en laat het geheel zo'n 20 minuten zachtjes sudderen. Proef.. misschien nog wat versgemalen peper erover?

Voeg de kidneybonen en mais toe. Roer om, laat nog 5 minuten doorwarmen... en klaar is Kees! Zoals gezegd, de chili wordt nog lekkerder door hem 1 dagje te laten staan.. Je kunt er, zoals op de foto, wat rijst en nacho chips bij serveren maar deze chili is ook heerlijk om bijv. met wat rucola salade op een wrap te eten. Eet smakelijk!

Tip: Nacho chips kun je natuurlijk kant en klaar in de supermarkt kopen. Maar je maakt ze heel simpel zelf door een tortilla wrap in puntjes te snijden. Leg ze dan op een bakplaat, besprenkel met een beetje olie en maal er wat zeezout over. Bak ze 8 minuten op 200 graden in de oven (of 3 minuten op 180 graden in de airfryer) . Laat ze na het bakken een paar minuten afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 middelgrote uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 2 theelp chilipoeder
  • 1 theelp djintan (komijnpoeder)
  • 1/2 theelp kaneel
  • 2 bl. tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 2 bl. rode kidney bonen (in chilisaus)
  • mini blikje mais (150 gram)
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes in olie
  • vers gemalen peper
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie