Chili à la Alex!
Een superlekkere pittige ovenschotel waar je even de tijd voor moet nemen maar dan heb je ook wel iets heel lekkers! Het geheim: pure chocola! Ja, echt...chocola! Die zorgt voor 'n heerlijk volle smaak. Oja, en een glaasje rode wijn :D
Ik heb mijn chili in de tajine gemaakt maar in een ovenschotel met deksel (of afgedekt met alufolie) kan natuurlijk ook. Dit keer aten we er wraps, guacamole, wat salade en geraspte kaas bij maar de chili is ook prima te combineren met gekookte rijst of Turks brood.
Snipper de uien en de knoflook en bak ze kort samen met t gehakt in wat olijfolie. Voeg nu de gedroogde pepers, cayennepeper, paprikapoeder en 't blikje tomaten puree toe. Roer goed door en laat even kort meebakken.
Nu mogen de rode wijn, de tomaten uit blik en de geraspte chocola erbij. Roer nog een keer alles goed door en leg de trostomaten er bovenop. Deksel mag nu op de tajine of ovenschotel en laat dit minimaal 1 1/2 uur in de oven op 150 graden pruttelen.
Proef (maar pas op, de stoom is heel erg heet!) en bepaal zelf of je er nog wat zout je erin wilt doen. Vaak doe ik er nog kidneybonen (bijv. zak van Hak) en wat maïs bij. Die zijn al gaar dus voeg ik pas toe als de chili klaar is en laat ze dan nog 5 minuten in de chili mee opwarmen. Eet smakelijk!
Tip: Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Ik bak dan altijd even het gehakt rul in een koekenpan en doe dan de rest van de ingrediënten in de slowcooker, 3 uurtjes op low.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram rundergehakt
- 2 grote rode uien
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 dessertlp gedroogde chilipepers (of 1 rode peper zonder pitjes)
- 1 dessertlp cayennepeper
- 1 eetlp gerookt paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
- 2 grote trostomaten in grove stukjes
- 2 blikjes tomaten (a 400 gram)
- glas rode wijn
- 30 gram geraspte pure chocola
- beetje zout
- kidneybonen
- maïs