Eten wat de pot schaft!

Champignons in roomsaus

Bijgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  vegetarisch
Inleiding

Laat ik maar beginnen met te zeggen dat dit niet het gezondste gerecht is dat je op Hussemusse.nl tegen komt. Er zit namelijk roomboter, wat room èn roomkaas in...Maar hé, soms mag dat. En wat je dan het beste kunt doen is het met je ogen dicht op eten en vooral genieten!

Bereiding

Veeg de champignons schoon met een stuk vochtige keukenrol. Als je een mix van kleine en wat grotere champignons hebt, snijd de grotere dan 1x doormidden. Dan zijn ze straks allemaal tegelijk gaar. 

Snijd het sjalotje en de knoflook heel fijn. 

Verhit de boter en de olie samen in een koekenpan en wacht tot het schuim weg is. Bak dan de champignons ongeveer 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe even door. Doe de fijn gesneden ui en knoflook er bij en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn.

Roer goed door en laat de wijn voor de helft verdampen. Doe de room, de roomkaas en de gedroogde kruiden bij de champignons en warm even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat verse basilicum en serveer met bijv. pasta en/of kip. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram kleine kastanjechampignons 
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml (slag)room
  • 50 gram roomkaas
  • 1 eetlp gedr. Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • flinke klont (room)boter
  • scheutje zonnebloemolie 

Populair in dezelfde categorie