Eten wat de pot schaft!

Champignon salade

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Gebakken champignons doen het altijd goed als bijgerechtje maar zeker ook als onderdeel van een salade. Vandaag heb ik er wat knoflook croutons over gestrooid en de salade als voorgerechtje gegeten maar denk er een snee geroosterd brood bij en je hebt een heerlijke lunch! 

Tip: door de oestersaus is de salade niet meer vegetarisch. Vervang je die saus door ketjap manis met 'n klein beetje sojasaus dan is ie dat wel.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de sla en leg die in een schaal. Snijd de komkommer in plakjes, de tomaatjes doormidden en leg ze bij de sla. 

Snipper de knoflook fijn en snijd de rode uit in 1/2 ringen. Snijd de champignons in 4en. Ik vind kastanjechampignons het lekkerst maar je kunt natuurlijk ook gewoon witte champignons nemen.  Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Doe de champignons erbij en bak ze op hoog vuur. 

Meng in een schaaltje de oestersaus met 't citroensap en de chiliflakes en schenk dit bij de champignons. Schep goed om en zet het vuur uit.

Serveer de gebakken champignons met de saus op de sla en garneer met wat ringetjes bosui en/of wat sesamzaadjes. Lekker met knoflookcroutons. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 eetlp oestersaus of
    1 eetlp ketjap manis + 1/2 eetlp sojasaus
  • 1 eetlp citroensap
  • 1/2 theelp chiliflakes (uit zo'n molentje)
  • gemengde sla
  • 1/2 komkommer
  • (snoep)tomaatjes
  • 1 bosuitje of sesamzaadjes

Populair in dezelfde categorie