Champignon kip ragoût
Deze lekker pittige kipragoût met champignons is heerlijk als voorgerechtje (in een pasteitje), als lunch met geroosterd brood maar ook bij een warme maaltijd.
Om de ragoût te kruiden heb ik een mengeling van div. soorten peperbolletjes gebruikt en Vadouvan. Dit is een heerlijk kerriemengsel uit zo'n blikje Original spices van Jonnie Boer. Door de kip royaal te kruiden komt de witte saus vanzelf op smaak. Recept is voor 6 pasteitjes of voor 4 personen bij een warme maaltijd.
Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje. Maal hier royaal peper over. Ik heb verschillende soorten peperbolletjes gebruikt maar heb je die niet neem dan gerust zwarte peper. Of witte 😉 Strooi de vadouvan over de kip en maal er tenslotte nog wat zeezout over. Roer alles goed door elkaar.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kip licht bruin. Snijd de champignons in 4en en doe die samen met de ui en de knoflook bij de kip. Laat even rustig garen.
Je gaat nu een roux maken. Boter, bloem en melk zijn de basis voor de witte saus: Smelt hiervoor het klontje boter in een steelpannetje maar laat de boter niet bruin worden. Voeg al roerend toe de bloem en laat 1 minuutje garen. Schenk nu scheutje voor scheutje de melk erbij. Blijf roeren, net zolang tot dat de saus gaat binden en helemaal glad en zonder klontjes is. Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de saus door het kipmengsel en laat alles goed doorwarmen. Proef... breng eventueel op smaak met nog wat extra peper of zout. Ik had de kip al royaal gekruid dus voor ons hoefde er niks meer bij. Serveer met bijv. witte rijst en doperwtjes. Smakelijk eten!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 350 gram kipdijfilet
- 1 doosje champignons
- 1 flinke ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Vadouvan (of kerriepoeder)
- versgemalen peper
- gemalen (zee)zout
- scheutje zonnebloemolie
- klontje boter (ong. 40 gram)
- 40 gram bloem
- 1/2 liter melk