Carpaccio van gerookte kip
Carpaccio van rundvlees ken je vast wel maar weet je dat je daar ook een zomerse variatie op kunt maken, bijvoorbeeld met gerookte kip? En dan met een beetje zoet/kruidige dressing van mango voor erbij
.jpg)


Schil de mango en verwijder de pit. Snijd 1/3 van de mango in kleine stukjes. Pureer die stukjes met de yoghurt, 't limoensap en 't kerriepoeder. Proef...zoet genoeg? Zoniet, nog een lepeltje suiker erbij. En hou je van een beetje pit, roer er dan eens wat chiliflakes uit zo'n molentje doorheen. Zet de dressing in de koelkast tot gebruik.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de tomaatjes doormidden en de lente ui in ringetjes. Schil de avocado en snijd die in plakjes. Snijd de rest van de mango in stukjes.
Verdeel de plakjes gerookte kip over 4 bordjes. Daarop komt de gemengde sla, de halve snoeptomaatjes, plakjes avocado en mango. Garneer met de pijnboompitjes en de mangodressing.
Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram gerookte kip (vleeswaren)
- 75 gram gemengde sla
- 1 stengel lente ui
- 12 snoeptomaatjes
- 1 avocado
- 2 eetlp pijnboompitjes
- 1 mango
- 2 eetlp limoensap
- Mespunt kerriepoeder
- 100 ml (lactose vrije) yoghurt
- Chiliflakes uit 'n molentje