Eten wat de pot schaft!

Burger van gerookte zalm

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.50 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Scandinavische keuken
Inleiding

Soms wil ik ff geen gewone burger. Iets anders dan gehakt maar ook weer niet al te veel gedoe om 't te maken. Herkenbaar? Nou dan is deze burger vast ook iets voor jou! 

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het yoghurt-dille sausje en zet apart.

Schil 3 niet te grote aardappels en kook ze in een beetje water gaar. Zonder zout want de zalm is al zout genoeg vind ik. Prak ze met 1 eetlepel melk tot een puree en breng op smaak met wat citroenpeper (of vers gemalen zwarte peper met wat geraspte citroenschil) en laat afkoelen.

Snij de gerookte zalm in kleine stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Roer dit samen met de dille en de kappertjes door de puree. Zet alles ruim 1/2 uur in de koelkast.

Zet 3 schaaltjes klaar: één met wat bloem, één met 'n los geklopt ei en één met paneermeel. Verdeel de puree in 4 delen, maak er ballen van en druk ze plat.

Haal ze nu door de bloem, dan door 't ei en vervolgens door het paneermeel. Druk goed aan zodat het paneermeel goed vast zit.

Bak de burgers ongeveer 2 minuten aan elke kant in 'n beetje zonnebloemolie en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Serveer met het sausje van Griekse yoghurt. (voor lactosevrij vervang je die door bijv. soja kwark) Lekker met een gemengde salade of op een broodje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 middelmaat aardappels
  • 1 eetlp (soja)melk
  • beetje citroenpeper
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 1/2 eetlepel kappertjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • bloem
  • paneermeel
  • zonnebloemolie 

Ingrediënten voor 't sausje:

  • 4 flinke eetlp Griekse yoghurt
    1 teentje knoflook
    2 eetlp citroensap
    1 eetlp gedroogde dille

Populair in dezelfde categorie