Burger met rode uiensaus
Bijna weekend, en dan is er meestal net wat meer tijd voor een uitgebreide lunch. Maar ook als je niet zoveel tijd hebt is dit gerechtje een aanrader. Lekker en ook nog snel klaar gemaakt! Hij valt niet op op de foto maar er ligt een heerlijke black angus burger onder de rode uiensaus. Het spiegeleitje maakt het gerecht af...
Tip: bak er wat aardappeltjes bij en je hebt een lekker snel hoofdgerecht waar iedereen van zal smullen!
Schil en snijd de rode uien in 1/2 ringen. Bak ze 10 minuten zachtjes in een pannetje met wat boter. Schenk de oestersaus en het water erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met vers gemalen peper.
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan. Haal uit de pan en leg even apart op een stukje keukenpapier. Bak de burger en 't spiegeleitje.
Serveer de burger met daarop een lepel rode uiensaus, daarop het spiegelei en het uitgebakken spek! Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 lekkere burgers
- 4 eieren
- 4 plakjes spek
- 2 flinke rode uien
- vers gemalen peper
- klont roomboter
of lactosevrije boter - 2 eetlp oestersaus
- klein kopje water