Eten wat de pot schaft!

Bruchetta met guacamole en garnalen

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht Hapje
< 30 min
8 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Dit is er weer zo een.. zo gemaakt en echt een heerlijk hapje bij de borrel! Of als lunch, hoe dan ook succes verzekerd

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Begin met de guacomole: Pers het teentje knoflook uit, snipper de ui heel fijn. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit met de rest van de ingrediënten voor de guacamole door elkaar. 

Maak de salsa: Was de tomaatjes en snijd ze in stukjes. Meng de rest van de ingrediënten voor de salsa door elkaar en schep door de stukjes tomaat.

Bruchetta: Pers het teentje knoflook uit en meng dit met de olijfolie en wat peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken van 'n dikke cm. Verwarm een koekenpan (of grillpan) Besmeer beide kanten (kwastje is makkelijk!) van het brood met de olie en bak tot ze mooi bruin zien.

Besmeer elk plakje brood met guacamole, wat garnalen en een lepeltje tomatensalsa! Serveer direct. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 100 gram Hollandse garnalen

Ingrediënten voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 theelp chiliflakes
  • 1 eetlp citroensap
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de tomatensalsa:

  • 150 gram zoete tomaatjes
  • 1 theelp balsamico crème 
  • 1 theelp citroensap
  • peper en zout
  • 1 theelp oregano
  • 1 eetlp olijfolie

Populair in dezelfde categorie