Eten wat de pot schaft!

Broodje truffelburger

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Op een gezellige zaterdagmiddag kwamen we terecht bij Eetcafé De Kerk in Boxtel. En na een wijntje en een speciaal biertje hadden we wel trek. Ik heb daar toen echt de lekkerste burger ooit gegeten, DE Truffelburger! Tja en dan kan ik het niet laten om zoiets thuis ook eens te maken ;) 

Bereiding

Haal de Black Angus burgers ruim 1/2 uur voor dat je gaat bakken uit de koelkast en laat ze rustig op kamertemperatuur komen. 

Snijd de rode ui in dunne ringen en de tomaat in schijfjes.

Bak de plakjes bacon zonder extra boter in een koekenpan.

Smeer de burgers dan aan beide kanten in met wat olijfolie. En dan, heel belangrijk: bak de Black Angus Burger als een biefstuk, dus zorg ervoor dat de binnenkant van de burger een klein beetje rosé blijft!

Tja, en dan is het bouwen: Snij het broodje open en besmeer beide helften royaal met truffelmayonaise. Leg dan op 1 helft wat rucola, de burger met wat Parmezaanse kaas erop, ringetjes rode ui, schijfjes tomaat, de uitgebakken bacon en nog wat rucola. Andere helft van het broodje erop en klaar is kees!

Wij hebben deze burgers gegeten met wat frietjes en een lekkere salade maar ook gefrituurde uienringen passen hier super bij :D Eet smakelijk!

Tip: Iemand gaf me het advies om het broodje "ondersteboven" vast te houden tijdens het eten... Hij had gelijk, gaat het net wat makkelijker ;)

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 Italiaanse bolletjes
  • 2 Black Angus burgers
  • scheutje olijfolie
  • 4 plakjes bacon (iets dikker gesneden)
  • 1 rode ui
  • 1 tros tomaat
  • 2 handjes rucola
  • zelfgemaakte truffelmayonaise (of kant en klaar bijv. Jean Bâton)
  • geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie