Eten wat de pot schaft!

Broodje sushizalm

Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Japanse keuken
Inleiding

Dit is zonder overdrijven een van de lekkerste broodjes die ik ooit gegeten heb! Wat een verwennerij! Tip: Gebruik super verse zalm (want je eet die rauw) van een goede visboer en ook de wakame koop je bij hem. De soja glaze heb ik zelf gemaakt, das niet moeilijk maar je kunt die ook kant en klaar kopen. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Tip: Leg de zalm voordat je die gaat gebruiken 10 minuutjes in de diepvries. Hierdoor wordt die wat steviger en kun je er wat makkelijker dunne plakjes van snijden. Laat de zalm daarna even op temperatuur komen voordat je die gaat serveren.

Begin met het maken van de saus. Hiervoor meng je alle ingrediënten voor de soja glaze in een steelpannetje. Warm die op terwijl je blijft doorroeren en laat de saus dan op laag vuur een paar minuten zachtjes pruttelen. Hierdoor gaat de saus een beetje binden. Zet van het vuur en laat afkoelen.

Maak een guacamole. Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. Snipper de rode ui en de knoflook heel fijn. Meng avocado, rode ui, knoflook, en 'n snufje zout met het citroensap en wat chiliflakes.

Snij de tomaten in hele dunne plakjes. Snij met een scherp mes het vel van de zalm en snij de zalm daarna in dunne plakjes.

Snij de broodjes door en besmeer de onderste helft met de guacamole. Leg hierop de schijfjes tomaat. De plakjes zalm gaan op de tomaat en bestrooi je met een snufje shichimi togarashi. (pas op, is redelijk pittig!) Verdeel de wakame over de zalm en bestrooi het broodje met furikake.

Zigzag tot slot kewpie mayo en de soja glaze over je broodje. Leg de bovenkant van je broodje erop en serveer. Eet smakelijk! 

 Tip: Vervang de verse zalm eens door tonijn of door surimi.  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 lekkere broodjes
  • 150 gram verse zalm (sushi kwaliteit)
  • 100 gram wakame (salade)
  • 2 tros tomaten
  • snufje shichimi togorashi (Japanse 7-kruidenmix) of chilipeper
  • furikake (of geroosterd sesamzaad)
  • kewpie (Japanse mayonaise)
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlp citroensap
  • chiliflakes

Ingrediënten voor de soja glaze:

  • 4 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp honing
  • 3 eetlp mirin
  • 2 eetlp citroensap
  • 1/2 eetlp sesamolie
  • 1/2 theelp gemberpoeder
  • 1 eetlp water
  • 2 theelp maïzena

Populair in dezelfde categorie