Broodje roasted ham met cranberry compôte
Op zoek naar 'n goede wildpaté kwam ik een heerlijke roasted ham tegen! Het idee voor dit lekkere broodje was geboren. Tja, zo snel kan dat gaan! De cranberry compôte past trouwens zowel bij de paté als bij de ham dus daar heb ik een potje van gemaakt.
Tip: het restant vd compôte bewaar je (in een goed afgesloten potje) ruim 2 weken in de koelkast en kun je prima gebruiken bij kip of varkenshaas maar is ook erg lekker op bijv. cake, yoghurt of ijs.
Begin met het maken van de cranberry compôte. Doe hiervoor het water in een klein pannetje met deksel. Doe de suiker bij het kokende water en roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de cranberry's, kaneel en kruidnagel toe. Laat een paar minuten doorkoken en zet dan het vuur op klein. Laat met deksel op de pan nog 15 minuten heel zachtjes pruttelen. Zet van het vuur, en maak glad met de staafmixer. Laat de compote helemaal afkoelen en doe over in een potje.
Snij de broodjes open (besmeer met een lik èchte boter) en beleg het onderste deel met wat gemengde sla. Daarop komen dunne plakjes appel, de plakken ham en een lepel cranberry compôte. Verdeel hierover de stukjes walnoot en wat schilfers Parmezaanse kaas. Dek af met het kapje van het broodje. Eet smakelijk!

Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 lekkere broodjes
- handje gemengde sla
- 100 gram gegrilde (wildzwijn)ham (vleeswaren)
- 1/2 appel in dunne plakjes
- 6 walnoten
- geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlp cranberry compote
Ingrediënten voor de cranberrycompote:
- 250 ml kokend water
- 30 gram suiker
- 1/3 thlp kaneel
- mespunt kruidnagelpoeder
- 100 gram gedroogde cranberry's




