Eten wat de pot schaft!

Broodje pittige eiersalade

Lunch
< 30 min
2 personen
 koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik hou van een broodje ei! Heel simpel, gewoon een hardgekookt eitje met 'n snufje zout en een beetje mayonaise. Maar soms mag het ook best wat luxer zijn toch? Zelf de slingers ophangen lieve mensen, genieten!

Bereiding
Kookstand Uit

Bak de plakjes ontbijtspek uit in een droge koekenpan en leg op keukenpapier om uit te lekken. 

Maak nu de pittige ei salade: snipper het uitje en bak dat glazig in een koekenpan met 'n klein scheutje olijfolie. Strooi kerriepoeder erbij, verkruimel het maggieblokje (zo'n vierkant blokje) erover en bak dit nog 2 minuten heel zachtjes mee. Laat even afkoelen. 

Meng mayo, yoghurt, mosterd en sambal door elkaar. Prak de hard gekookte eieren. Doe de gebakken kerrie uitjes, een beetje gedr.peterselie en bieslook erbij en schep alles rustig door elkaar. 

Snij de broodjes doormidden. Ik heb de snijvlakken van de broodjes even geroosterd maar dat hoeft niet perse. Beleg het onderste deel van 't broodje met sla en schep daarop de pittige eisalade. Daarop leg je de plakjes gerookte kip, dunne plakjes tomaat en het gebakken spek. Maal er 1 draai zwarte peper over en dek af met het kapje van het broodje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 Italiaanse bollen
  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlp kerriepoeder (madras)
  • 1 eetlp mayonaise 
  • 2 eetlp Griekse yoghurt (plantaardige)
  • 1 theelp mosterd
  • 1 theelp sambal (badjak)
  • gedroogde bieslook
  • gedroogde peterselie
  • 1 maggieblokje (of peper & zout)
  • 2 handjes gemengde sla
  • 6 plakjes gerookte kip (vleeswaren)
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1 tomaat

Populair in dezelfde categorie