Broodje gemarineerde gerookte zalm
Uit lunchen thuis? Jahoor, dat kan! Met dit broodje gemarineerde zalm zet je nl in no time een heerlijk broodje op tafel. Het mooiste compliment dat ik kreeg was dat Alex dit zeker zou bestellen als hij in een goede lunchroom 'n broodje ging eten!

Meng alle ingrdiënten voor de marinade door elkaar in een platte schaal. Leg hierin de plakken gerookte zalm en zet 15 minuutjes apart. De schaal hoeft niet in de koelkast, zo komt de zalm op temperatuur.
Meng ondertussen in een ander schaaltje de roomkaas met de kappertjes, vers gehakte dille en wat zwarte peper door elkaar.
Snijd de broodjes doormidden. Besmeer beide helften met de roomkaas en bestrooi met geroosterd sesamzaad. Beleg met een handje rucola en leg daarop de gemarineerde zalm. Garneer met gebakken uitjes en eventueel nog wat tuinkers. Eet smakelijk!
Tip: Ook heel lekker om te serveren op toast of plakje stokbrood als hapje bij de borrel!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram plakjes gerookte zalm
- 3 lekkere broodjes
- 120 gram roomkaas
- 1 eetlp kappertjes
- vers gemalen zwarte peper
- wat rucola
Ingrediënten voor de marinade:
- 2 eetlp olijfolie
- 1 theelp chiliflakes
- 1 eetlp bieslook ringetjes
- zest van 1/2 citroen
- 1 eetlp citroensap
- 1 theelp dyon mosterd
- 1 theelp honing
Voor garnering:
- gebakken uitjes
- geroosterde sesamzaadjes
- beetje tuinkers