Eten wat de pot schaft!

Broodje burger met Big Mac saus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
 warm  Amerikaanse keuken
Inleiding

Je kent ze vast wel, de broodjes hamburger van MacDonalds. En dan gaat het mij niet om die burger (die vind ik echt 3x niks..)  maar om het sausje dat ze erbij serveren. Het recept is top secret en juist dat maakt het zo leuk om zelf zoiets te maken. En al zeg ik het zelf, dit sausje komt wel heel dicht in de buurt....

Bereiding

Je kunt zo'n burger heel simpel zelf maken door 400 gram gemengd gehakt te mengen met een eitje, wat peper en zout, paprikapoeder en een eetlepel tomatenketchup. Maar vandaag heb ik dat de slager laten doen. Welke je ook kiest, zorg dat je een lekkere burger op je broodje hebt!

Snijd het sjalotje in dunne ringen. De ijsbergsla in fijne reepjes. Ik heb van die augurk sticks genomen maar een gewone augurk is natuurlijk ook prima. Snijd die in de lengte in plakjes. 
De broodjes heb ik heel even opgewarmd in de airfryer, dat kan ook in de magnetron.

Meng alle ingrediënten voor het sausje en zet even weg.
Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de burgers bruin en nèt gaar. Vooral niet te lang, daar wordt ie alleen maar droog van. 

Snijd het broodje doormidden en besmeer beide helften met een lepel van de saus. Leg op 't onderste deel van het broodje wat ijsbergsla, een plakje cheddar en dan de hamburger. Daarop komen wat ringen van het sjalotje en plakjes augurk. Kapje van het broodje erop en smullen maar  Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 hamburgers
  • 1 sjalotje
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 augurksticks
  • beetje ijsbergsla

Ingrediënten voor de saus:

  • 4 eetlp Heinz sandwichspread
  • 2 1/2 eetlp (Zaanse) mayonaise
  • 1 eetlp tomaten ketchup
  • 1 theelp limoensap
  • 1/2 theelp suiker
  • beetje paprikapoeder

Populair in dezelfde categorie