Eten wat de pot schaft!

Broodje Antilliaans vlees

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 3.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Antiliaanse keuken
Inleiding

Jaren terug heb ik dit recept uit een tijdschrift geknipt. Mensen werden gevraagd om hun favoriete gerecht uit hun geboorteland in sturen. Dit was een tip van een Antilliaanse dame: carne mechada! Draadjesvlees dat ze daar op een speciaal broodje eten. Ik heb werkelijk geen idee of mijn versie qua smaak ook maar enigszins in de buurt komt van hoe zij dit maakte maar wij vonden het een succes 

 

Bereiding

Leg het vlees in een kookpan en vul aan met zoveel koud water dat het vlees net onderstaat. Breng 't water rustig aan de kook en zet een warmhoudplaatje onder de pan. Leg de laurierblaadjes en maggieblokjes in 't water en laat het vlees (deksel op de pan) heel zachtjes garen in de bouillon. Dat duurt ongeveer een uurtje of 2 à 2 1/2. Haal de pan van het vuur en laat het vlees afkoelen in de bouillon.

Haal het vlees uit de pan en bewaar de bouillon voor later. Trek met 2 vorken draadjes van het vlees, zoals je dat met pulled pork doet. Zet de sliertjes apart. 

Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. De paprika mag in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, paprika en de peper. Zet het vuur wat hoger en bak de sliertjes vlees een paar minuten aan. Strooi komijn, zwarte peper en zout (of een verkruimeld maggieblokje) over het vlees. 

Voeg tomatenpuree en de worchestershiresaus toe en laat dit 2 minuten op laag vuur bakken. Schep alles goed om. Verwarm het pannetje met de bouillon en schep hiervan ongeveer 3 dl bouillon bij het vlees. Roer om en laat nog 5 minuten heel zachtjes pruttelen. Proef.. mss nog wat extra peper...beetje zout? 

Serveer op een broodje of met rijst. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram sucadelapjes of
    riblappen
  • 1 flinke ui
  • 1 Spaanse peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 maggieblokje
  • 1/2 theelp versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelp gemalen komijn
  • 1 eetlp worcestershiresaus
  • 1/2 eetlp ketjap manis
  • 1 blikje tomatenpuree (70gram)
  • flinke scheut olijfolie 
  • snuf zout

Populair in dezelfde categorie