Eten wat de pot schaft!

Broccoli-spinaziesoep

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
8 personen
lekker gezond!  warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Dat groene groenten heel gezond zijn wisten we allang, ze geven je weerstand nl een boost van heb ik jou daar! Maar dan moet je er wel voldoende van eten. Nou hoor ik om me heen dat mensen dat best wel eens lastig vinden. Ik geef dan altijd de tip: maak soep! Dan eet je ongemerkt heel veel groenten, en tis nog lekker ook! Deze bijvoorbeeld 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stengels van de broccoli en snijd die in stukjes. Snipper de uien en de knoflook grof. 

Verhit een scheutje olie in een hoge soeppan. Fruit de uien en de stengel van de broccoli op aan. Doe dan de roosjes en de stukjes knoflook erbij en roer goed door. Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten en laat heel even op laag vuur staan. Kook 1 1/2 liter water in een waterkoker. 

Schenk 't kokende water over de broccoli en laat dit ongeveer 15 minuutjes koken. Doe dan de spinazie en 2 theelp gedr.tijm in de pan en laat alles nog 10 minuutjes zachtjes koken. 

Snijd ondertussen de kipdijfilet in kleine stukjes. Bestrooi die met peper, 1 theelp tijm en 'n snufje zout. Bak de stukjes kip lichtbruin in een koekenpan. 

Als de broccoli gaar is zet je de staafmixer in de pan en mix je tot je een gladde soep hebt. Kijk even of je de dikte van de soep zo goed vindt, zoniet doe er dan nog wat extra water bij. Proef.. beetje peper en zout?

Serveer de soep met de stukjes gebakken kip, ieniemienie stukjes rauwe broccoli en spinazie. En eventueel nog 'n lepeltje room. šŸ˜Š Eet smakelijk!

Tip: wil je de soep liever vegetarisch? Vervang dan de kip door croutons!  Snijd dobbelsteentjes van het brood, schenk daar olie met peper, zout en tijm over en bak ze ff in n koekenpan of oven. 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 700 gram broccoli
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 flinke uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 liter (groente)bouillon
  • 300 gram kipdijfilet 
    of 2 sneetjes brood
  • peper en zout
  • 3 theelp gedr. tijm
  • scheutje zonnebloemolie 
  • (optioneel) beetje room 

Populair in dezelfde categorie