Bonne Femme
Bonne femme is zo'n gerechtje dat ik wel eens maak als ik eigenlijk niet zoveel tijd heb maar wel een goedvullende makkelijke maaltijd op tafel wil zetten. Bovendien gaat alles in een pan dus hé, veel smaak en weinig afwas, helemaal top toch!
Snipper de ui grof. Snijd de (kastanje)champignons in 4en en de paprika in kleine stukjes.
Voor bonne femme gebruik ik altijd extra kleine voorgekookte krieltjes, gewoon kant en klaar uit een zakje. Gemak dient de mens! Heb jij grotere exemplaren gekocht, prima maar snijd ze dan 'n keer door. Hetzelfde geldt voor de sperzieboontjes. Ik neem voor dit gerecht altijd een zak gebroken sperzieboontjes maar heb je hele snijd ze dan ff door. Tip: diepvriesgroenten zorgen voor een mooie frisse kleur in je gerecht.
Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olie en bak op hoogvuur de champignons bruin. Voeg dan de ui en de bacon reepjes toe en bak die even mee. Doe de voorgekookte krieltjes in de pan en schep alles een keer goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en laat de aardappeltjes een paar minuutjes meebakken.
Zet het vuur nu middelhoog en doe de nog bevroren erwtjes, worteltjes en sperzieboontjes zonder extra water bij de krieltjes in de pan. Strooi het kippebouillonpoeder over het geheel, schep om en laat dit 5 minuten met de deksel op de pan opwarmen.
Doe dan de stukjes paprika en de cocktailuitjes met de azijn erbij en roer om. Maal er nog wat peper over en laat de bonne femme nogmaals 5 minuutjes op laag vuur staan. Af en toe even omscheppen, deksel hoeft er nu niet op.
Garneer de bonne femme met een beetje peterselie. En 'n toefje mayonaise! Lekker met bijv. kip of een gebakken eitje Eet smakelijk!
Tip: Je kunt de bonne femme natuurlijk ook maken met aardappelen die je in stukjes snijdt. En met doperwtjes/wortelen en boontjes uit pot of blik. Warm die dan eerst op in 'n pannetje en giet 't vocht goed af voordat je ze bij de aardappelen doet.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram kleine, voorgekookte krieltjes
- 1 rode ui
- 1 rode puntpaprika
- 1 doosje kastanjechampignons
- 300 gram diepvries erwtjes met worteltjes
- 300 gram diepvries gebroken sperzieboontjes
- 6 eetlp zoet zure cocktailuitjes
of zilveruitjes - 3 eetlp azijn vd zilveruitjes
- 100 gram baconreepjes
of spekreepjes - 1 eetlp kippebouillonpoeder
of 1 kipbouillonblokjes - scheutje zonnbeloemolie
- vers gemalen peper