Eten wat de pot schaft!

Boerenbrood met knoflookchampignons en satésaus

auteur:Agnes van Son
Lunch
< 30 min
2 personen
warm  lactosevrij
Inleiding

Het werd een stevige lunch! En dat moest ook want er was hard gewerkt in de tuin. Van het boerenbrood heb ik mooie dikke plakken gesneden en die even geroosterd... Nou vind ik geroosterd (en nog net een beetje warm) boerenbrood altijd lekker dus al had ik er niks op gedaan dan was 't voor mij ook goed geweest maar de harde werkers hadden wel wat meer verdiend! 

Tip: Voor een vegetarische versie laat je 't vlees gewoon weg, is 't nog steeds een heel lekker hapje 

Bereiding

Begin met de satésaus. Ik heb een paar eetlepels pindakaas op laag vuur losgeroerd met melk. Daarbij ging 1 theelepel sambal oelek, 1/2 theelepel djahé en een beetje dintan. Een eetlepel citroensap en nog 'n scheutje ketjap manis. Maar maak hem zo zoet of pittig als jij lekker vindt. Breng je saus heel kort aan de kook brengen en zet dan apart. Of warm een kant en klaar sausje op, wat jij wilt.

Snijd de champignons in plakjes, de ui in halve ringen en pers/rasp de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uiringen kort aan. Haal ze uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Fruit in dezelfde pan (met 'n extra een lepel olie) op laag vuur de knoflook en voeg dan de champignons toe. Blijf goed omscheppen en bak zo de champignons bruin. 

Rooster het brood. Smeer een flinke lepel satésaus op het geroosterde brood, beetje sla erop, dan de plakjes rollade, de uien en de champignons. Nog een (of twee ) lepeltjes satésaus erop en strooi er tot slot nog wat gebakken uitjes over. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 dikke sneden boerenbrood
  • 150 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram varkensrollade  
    of kipfilet (vleeswaar)
  • 1 ui
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 handjes sla
  • (zelfgemaakte) satésaus
  • gebakken uitjes (zakje)

Populair in dezelfde categorie