Bobotie
Vandaag maakten we een uitstapje naar Zuid Afrika. Er stond bobotie op tafel. Misschien ken je het gerecht van zo'n pakje wereldgerechten van de firma Knorr. Mijn versie is wel ff anders.. Je proeft namelijk echt de smaken van Zuid Afrika en hij is natuurlijk veel lekkerder
Snijd de sneetjes brood in kleine stukjes. Doe die in een kommetje en schenk de melk erover. Zet even apart. Snijd de gewelde abrikozen (of de appel) in kleine stukjes.
Warm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui. Rasp de knoflook en de gember. Zo, dat staat klaar
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui tot goudgeel. Voeg de knoflook en de gember toe, roer goed door. Strooi er dan paprika- en kerriepoeder, kaneel, cayennepeper en 1 theelp kurkuma over en laat 1 minuut zachtjes meebakken. Nu de tomatenpuree er doorroeren en weer 2 minuten zachtjes bakken.
Voeg het gehakt toe en bak dit in 5 minuten rul. Schep de tomatenblokjes samen met de chutney, rozijnen en de abrikozen door het gehakt. Warm door en proef.. Breng op smaak met worchestershiresaus, citroensap en peper en zout. Laat 10 minuten afkoelen.
Doe het brood met een klein beetje van de melk in een ander schaaltje. Klop hier 1 ei door. Schep dit door het gehakt. Doe alles over in een ovenschaal.
Klop de 3 eieren samen met 1 theelp kurkuma los in de overgebleven melk. Schenk dit over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Leg de laurierblaadjes hier bovenop en bak in de oven zo'n 20-25 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram half om half gehakt
- scheutje olie
- 2 sneetjes wit brood
- 150 ml melk
- 4 eieren
- 2 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 1 flinke (rode) ui
- 1/2 eetlp paprikapoeder
- 1/2 eetlp kerriepoeder
- 1 theelp kaneel
- 1/2 theelp cayennepeper
- 2x 1 theelp kurkuma
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlp citroensap of azijn
- beetje worcestershiresaus
- 2 eetlp mangochutney of
abrikozenjam - 10 gewelde abrikozen of
1 appel - 2 eetlp rozijnen
- peper en zout
- 4 laurierblaadjes