Eten wat de pot schaft!

Bloemkoolsoep

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Voor de liefhebbers van bloemkool is een bloemkoolsoep niks geks. Maar als je net als ik eigenlijk niet zo'n fan bent ligt dat toch wat anders. Maar nu heb ik een receptje voor je waar zelfs een bloemkoolhater blij van wordt! Echt superlekker en heel gezond! Prima begin van je maaltijd dus 

Ik gebruik in dit recept vadouvan, een heerlijk beetje Frans/Indiaas kerriemengsel uit zo'n blikje Original spices van Jonnie Boer. Omdat ik die het lekkerst vind. Heb jij een ander merk in de kast staan of alleen kerriepoeder neem dat dan gewoon. Zal misschien net wat anders smaken maar vast ook lekker zijn.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snij de prei in ringen. De uien en de knoflook mogen grof gesnipperd.

Verhit een scheutje olie in een hoge soeppan. Fruit de ui samen met de prei zo'n 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe en zorg dat ze niet bruin worden. Strooi de vadouvan, de geraspte gember en de knoflook in de pan en laat nog 2 minuten op klein staan. 

Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
Schil de aardappel. Snijd de aardappel en de bloemkool in kleine stukjes. Doe ze in de pan en kook alles in ongeveer 25 minuten op laag vuur gaar. 

Ondertussen maak je de gebakken uitjes: snij de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui langzaam op laag vuur. Als ze bruin worden mag het vuur wat hoger. Laat nog 1 minuutje bakken en zet 't vuur dan weer laag. Strooi cayennepeper en de suiker over de gebakken ui en roer nog een keer door. Laat nog heel even staan, schenk citroensap erover en zet vuur uit. Proef.. lekker? Laat de uitjes dan even uitlekken op keukenpapier.

Pureer de soep in blender of met je staafmixer tot een mooie gladde soep. Meng 't citroensap erdoor en proef.. breng eventueel op smaak met wat extra peper en misschien nog 'n snufje zout. Garneer de soep met de gebakken uitjes, beetje peterselie en kleine stukjes rauwe bloemkool.  Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 prei alleen 't wit en lichtgroene gedeelte 
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlp geraspte verse gember
  • 1/2 eetlp vadouvan
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1/2 flinke bloemkool 
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlp citroensap

Ingrediënten voor de gebakken uitjes:

  • 1 ui
  • 1 theelp bruine suiker
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 eetlp citroensap

Populair in dezelfde categorie