Bloemkoolsalade
Als je mij een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig een bloemkoolsalade zou eten en die ook nog lekker zou vinden had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Ik vond bloemkool echt zo niks..., kwam niet voor op mijn menu 🤷♀️ Inmiddels weet ik beter en heb ik verschillende gerechtjes met bloemkool die ik super lekker vind! Deze salade is er een van 😀
Meng alle ingrediënten voor het sausje en zet in de koelkast tot gebruik.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en leg ze in de koelkast.
Kook de boontjes in een paar minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
Schil de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in smalle maantjes.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Als ze mooi klein zijn hoef je ze niet te koken. Dan is dat juist lekker knapperig in de salade. Wil je de bloemkool toch liever wat zachter kook de roosjes dan max. 3 minuten en spoel ze dan met koud water na.
Snijd de paprika in kleine reepjes. Doe de paprika, boontjes, bleekselderij en de bloemkoolroosjes in een royale schaal en zet die in de koelkast tot ze echt koud zijn.
Haal de groenten met 't sausje vlak voor je de salade gaat serveren uit de koelkast en schep ze voorzichtig door elkaar. Serveer de salade met de hard gekookte eitjes en wat gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1/2 kleine bloemkool
- 2 stengels bleekselderij
- 1/2 rode paprika
- 100 gram haricots verts
- 2 eieren
- 2 eetlp gebakken uitjes
ingrediënten voor het sausje:
- 2 eetlp mayonaise
- 4 eetlp (Griekse) yoghurt of
een lactose vrije variant - mespuntje knoflookpoeder
- Snuf witte peper
- 1 theelp sambal oelek
- 1 theelp kerriepoeder