Eten wat de pot schaft!

Bloemkoolburgers

Bijgerecht Hapje Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Hoewel ik eigenlijk niet zo'n bloemkoolfan ben neem ik er toch af en toe een mee van de groenteboer. Om een beetje te knutselen en toch proberen of ik er iets lekkers mee kan maken. En dit was lekker!  Lekker als groente bij de warme maaltijd maar heel verrassend ook als 'n vegetarische burger met een handje rucola en wat chilisaus op een broodje. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de bloemkool in stukken en kook die ongeveer 5 minuten. Giet 't water af en spoel de bloemkool gelijk na met koud water. Laat de bloemkool goed uitlekken een vergiet, druk er gerust af en toe met een lepel op zodat er zoveel mogelijk water uit gaat.

Als de bloemkool droog en een beetje afgekoeld is maal je de stukken in een keukenmachine tot rijstkorrel grootte. Tip (voor als je hier allemaal geen tijd/zin in hebt..) In de supermarkt is ook kant en klare bloemkoolrijst te koop. Die leg je 1 minuut in kokend water, giet af en laat goed uitlekken.

Maal de bosui, Spaanse peper, knoflook paprika en peterselie fijn in een keukenmachine. Heb je die niet snijd of rasp alles dan zo fijn mogelijk. Meng door de bloemkoolrijst.

Klop in een kommetje de eieren los met de Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout. Schep dit samen met de geraspte kaas en de panko door de groenten. Draai balletjes en druk ze daarna plat. Voila "bloemkoolburgers"!

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin. Serveer met wat chilisaus. Eet smakelijk! 

Tip: Je kunt de bloemkoolburgers ook bakken op 190 graden in de oven of airfryer maar eerlijk gezegd vond ik ze uit de koekenpan net wat lekkerder.

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram bloemkool
  • 2 stengels bosui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 6 stengels platte peterselie
  • 2 eieren
  • 1 eetlp gedr. Italiaanse kruiden
  • 50 gram (lactose vrije)geraspte kaas
  • 20 gram panko
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie