Eten wat de pot schaft!

Black pepper beef

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Een aantal jaar geleden was er in ons kleine dorpje een Chinees restaurant waar ik wel eens biefstuk in pepersaus bestelde. Heerlijk mals vlees met een pittige zwarte peper saus. Hoewel dat restaurant inmiddels uit 't dorp is verdwenen moest ik daar ineens aan denken. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

NB: de marinade is voor 500 gram biefstuk. Dit recept is voor 250 gram vlees (2 personen) dus je gebruikt nu maar de helft. Je kunt natuurlijk 500 gram biefstuk marineren en de 1/2 hiervan met marinade en al invriezen voor later. 

Snijd de biefstuk in plakjes of reepjes.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk dit over het vlees. Schep om en laat minimaal 1/2 uur buiten de koelkast marineren zodat het vlees tegelijkertijd op kamertemperatuur komt.

Snijd ondertussen de groenten en zet alles even apart: Maak de paprika schoon en snijd die in driehoekjes. Snipper de rode ui grof. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise), de bleekselderij in halve maantjes van 1/2 cm dik en rasp de knoflook. Snijd het wit en licht groene gedeelte van de lente-ui in smalle reepjes van 4 cm en het donkergroene stuk in ringetjes. 

Kook rijst of noodles om straks bij het gerecht te serveren.

Tip: Zorg dat je alles klaar hebt staan. Als je eenmaal gaat wokken kun je 15 min. later aan tafel!

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar en zet even apart.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de gemarineerde biefstuk op hoog vuur in 2 minuutjes lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en dek af met alufolie of 'n deksel.

Doe een extra scheutje olie in de pan en wok de ui en de paprika ongeveer 1 minuut. Haal uit de pan, schep dit zolang op het vlees en dek weer af.

Wok nu 2 minuutjes de stukjes wortel, bleekselderij en de knoflook en zet dan het vuur op klein. Schenk de saus erbij, roer goed door en laat de saus opwarmen. Meng de maïzena met 't water tot een papje en roer 't  dan door de saus in de pan. De saus gaat nu snel een beetje indikken.

Schep het vlees met de paprika, ui, reepjes lente-ui en de peterselie in de saus. Warm nog 2 minuutjes door en haal dan de wok van het vuur. Breng op smaak met het citroensap en eventueel nog een extra draai zwarte peper.

Serveer met bijv. noodles of rijst en de ringetjes lente-ui. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram (kogel)biefstuk
  • 1/2 rode paprika
  • 1 grote rode ui
  • 1 winterwortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stelen lente-ui
  • 3 eetlp gesneden pepterselie
  • 1 theelp maïzena
  • 1 eetlp water

Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 eetlp sojasaus
  • 1 theelp vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelp sesamolie
  • 1 eiwit
  • 1 eetlp zonnebloemolie
  • 1 eetlp maïzena

Ingrediënten voor saus:

  • 2 eetlp oestersaus
  • 1 eetlp sojasaus
  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 theelp suiker
  • 1 dl water
  • 1 1/2 theelp versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlp citroensap

 

Populair in dezelfde categorie