Eten wat de pot schaft!

Kipdijfilet met pestoroomsaus

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Heerlijk mals stukje kippenvlees met een lekker sausje dat ook nog eens zo klaar is! Gewoon, voor op een gewone doordeweekse dag maar ook als onderdeel van een etentje voor gasten is succes verzekerd! 

Bereiding

Leg op een snijplankje 2 plakjes katenspek die elkaar net overlappen. Leg de 4 kipdijfilets op een bord en smeer elke bovenkant in met een theelepeltje groene pesto. Leg de kipdijfilets met de pestokant op het katenspek. Maal nu flink wat knoflookpeper (of neem knoflookpoeder en peper) over de kipdijfilets en rol het katenspek dicht. Zet vast met een (of twee) prikkertje.

Verhit wat olie in een braadpan en bak de kip mooi bruin. Zet het vuur op klein en laat de kip langzaam garen met de deksel op de pan (wel af en toe even omdraaien). Haal na 10 minuten de kip uit de pan en houd warm onder wat alufolie of in de oven.

Snipper het sjalotje fijn en smoor dit in het bakvet van de kip. Voeg de rest van de pesto toe en roer goed door. Nu mag de room erbij en laat je de saus even doorwarmen. Voeg de kipdijfilets weer toe aan de pesto roomsaus en laat alles nog een paar minuutjes pruttelen.

Maak de saus eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met gebakken aardappeltjes en haricot vert.En voor diegene die liever kipfilet gebruiken... op de foto hieronder  is hetzelfde recept gebruikt maar nu gecombineerd met tagliatelle en peultjes! Eet smakelijk!

Tip: Je kunt voor dit recept natuurlijk groene pesto uit een potje nemen maar het wordt extra lekker met zelfgemaakte pesto.  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 kipdijfilets
  • knoflookpeper (Verstegen)
  • 8 plakjes katenspek
  • 2 1/2 eetlepel groene pesto
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout
  • 1 sjalotje
  • 1 dl (lactosevrije) room
  • prikkertjes

Populair in dezelfde categorie