Eten wat de pot schaft!

Bananenbrood

Bij de koffie Hapje Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.45 u)
8 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Die 4 inmiddels behoorlijk bruine kinderbananen in de fruitschaal lagen me al een paar dagen aan te kijken. En dan moet je er iets mee anders heb je in een mum van tijd fruitvliegjes op bezoek!  Oké, iets lekkers bakken maar dan zonder extra suiker want die bananen zijn al zoet genoeg.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Prak in een mengkom de bananen met een vork. Klop de 3 eieren samen met 't vanille aroma door het bananenprutje.

Zeef boven de mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en zout. Meng met een Deense klopper of een garde alles rustig door elkaar.

Voeg tot slot, als je dat wilt, de stukjes chocola toe.

Warm de oven voor op 180 graden boven/onderwarmte.

Vet de cakevorm in of bekleed die met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak het bananenbrood in midden van de oven in 40 à 45 minuten gaar. Ik heb na 35 minuten een stuk aluminiumfolie over de vorm gelegd omdat de bovenkant al bruin was maar het brood nog niet gaar. Hou dat even in de gaten, elke oven is anders.

Controleer na 40 minuten met een satéprikker of het bananenbrood gaar is of dat het nog een paar minuten in de oven moet staan. Als de prikker schoon uit het brood komt mag het uit de oven. Laat nog 10 minuten staan voordat je het brood uit de vorm haalt en verder op een rooster laat afkoelen. Een bananenbrood is eerste 2 dagen na bakken het lekkerst. Wil je t langer bewaren snij het brood dan in plakjes, verpak ze per stukje in plastic folie en bewaar in de diepvries.

Heerlijk verantwoord tussendoortje of lekkers bij de koffie/thee. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram overrijpe bananen 
  • 3 eieren m
  • 2 theelp vanille aroma
  • 100 gram amandelmeel 
  • 150 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 theelp baking soda
  • 1 theelp bakpoeder
  • 2 eetlp amandelschaafsel 
  • 60 gram pure chocola in stukjes (optioneel) 

Populair in dezelfde categorie