Eten wat de pot schaft!

Bananen cupcake

auteur:Agnes van Son
Bij de koffie Hapje Lunch
30-60 min
12 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Een paar weken terug plaatste ik een heerlijke yoghurt-notencake op Hussemusse. Vanuit Canada stuurde Hetty mij een berichtje dat zij daar een eigen versie van gemaakt had en dat bracht mij weer op het idee van deze cupcakes!  

Omdat deze bananen-cupcakes gemaakt zijn zonder boter, olie of suiker is het een verantwoord tussendoortje geworden dus aan de slag en smullen maaršŸ˜€

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven 165 graden)

Zeef de bloem, een snufje zout en het bakpoeder boven een kom. Strooi daarna de geraspte kokos in de kom.

Neem een 2e kom en prak hierin de bananen grof. 

Doe de eieren bij de bananen in de kom en klop ze los. Schenk de yoghurt en 't limoensap erbij en schep even door elkaar.

Spatel vervolgens de bloem rustig door het bananen-yoghurtmengsel.

Vet de muffinvorm in met een beetje zonnebloemolie. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. 

Bak de bananen-cupcakes ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze een beetje afkoelen voordat je de cupcakes uit de vorm haalt. Wij vinden ze het lekkerst als je ze lauwwarm serveert met nog n klein beetje geraspte kokos. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 3 overrijpe bananen
  • 200 ml kokosyoghurt
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder (1/2 zakje)
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 1 eetlp limoensap
  • 2 eetlp geraspte kokos

Populair in dezelfde categorie