Eten wat de pot schaft!

Babi pangang

Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 2.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

De telefoon gaat... "mam, hoe maak jij die babi pangang van jou ook weer?" Tja, hoe maak ik die... meestal 'doe ik maar wat' .. de kruiden gaan met de losse pols in de marinade en eigenlijk is 't door de jaren heen meer een mix van babi ketjap en babi pangang geworden... Het is ook lang niet zo zoet als de nr. 64 van 't Chineesrestaurant hier in 't  dorp. 

Heel lekker met witte rijst of nasi, zoet zure komkommer of wat atjar tjampoer en kroepoek! Toch maar 'n keer goed opgelet wat ik precies gebruik en nu ligt het vast  

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Roer goed door elkaar, doe 't vlees erbij en roer nogmaals goed door. Sluit de kom met een deksel of met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur (maar liever een paar uur langer) in de koelkast. Roer het vlees af en toe om. 

Haal het vlees 1/2 uurtje voordat je 't wil gaan bakken uit de koelkast om op temperatuur te komen.

Haal het vlees uit de marinade en bak het in een scheutje olie lekker bruin. Haal uit de pan en zet even afgedekt weg. 

Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in de pan. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat die 2 minuten zachtjes meebakken. De overgebleven marinade mag samen met de sambal, ketjap, ketchup, suiker en de djahé nu in de pan.

Voeg 't water toe, roer goed door en zet t vuur op klein. Doe het vlees terug in de pan en laat alles nog een kwartiertje sudderen. Bind de saus met een klein beetje maizena (of bloem). Eet smakelijk!

Tip: Snij het vlees eens in blokjes, marineer en rijg het dan aan een spiesje.. super lekker op de bbq!

Tip: Stel dat er na de maaltijd nog een beetje overblijft bewaar dat dan en serveer het als een hapje op een stukje cassave kroepoek! Mag lauwwarm maar ook gewoon koud. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram varkenslapjes of varkensfricandeau

Ingrediënten voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelp djahé (gemberpoeder)
  • 1 theelp ketoembar (gem.korianderzaad)
  • 1 theelp paprikapoeder
  • beetje zout
  • 2 eetlp citroensap
  • theelp sambal oelek
  • flinke scheut ketjap manis

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 300 ml warm water
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 1 theelp sambal
  • 1 theelp djahé
  • scheutje ketjap manis
  • 2 eetlp suiker
  • 4 eetlp tomatenketchup

Populair in dezelfde categorie