Eten wat de pot schaft!

Avocado-zalm salade

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
koud
Inleiding

Een klein en simpel maar o zo lekker voorgerechtje dat er in een glaasje ook nog eens superleuk uitziet! Ook leuk als lepel hapje of amuse :)

Bereiding

Schil en snij de avocado's in blokjes. Snipper het uitje, snijd de zalm in stukjes en doe dit bij de avocado in een kom.

Roer de crème fraïche los met het sap van een halve citroen en de fijn geknipte bieslook. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer dit sausje voorzichtig door het avocado-mengsel.

Serveer de avocado/zalm salade in een klein glaasje of schaaltje met onderin wat ijsberg- of gemengde sla. Garneer met n stukje gerookte zalm en wat bieslook. Wel direct serveren omdat de avocado snel verkleurt. Eet smakelijk!
 
Tip: De zalm kan prima vervangen worden door garnalen of gerookte kip en de crème fraïche door n goede (zelfgemaakte) mayonaise. Dat laatste zorgt er dan ook voor dat je gerechtje lactosevrij wordt :)
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 150 gram gerookte zalm
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlp creme fraîche
  • 'n paar sprietjes bieslook
  • peper & zout
  • 2 handjes gesneden sla

Populair in dezelfde categorie