Eten wat de pot schaft!

Aubergine met ei en tomaat

Hoofdgerecht Bijgerecht Lunch
30-60 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Met Kerst kreeg ik een prachtig kookboek van Ottolenghi. Nou word ik zo wie zo blij van kookboeken maar dit is wel een heel speciale.  Het gaf mij volop inspiratie om nieuwe dingen te koken zoals bijv. dit gerechtje.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de aubergines in stukken. Leg ze in een zeef (of op keukenpapier) en bestooi met het zout. Laat dit ongeveer 30 minuten staan zodat het vocht van de aubergines eruit trekt. 

Knoflookolie: Verwarm de olijfolie in een steelpannetje op laag vuur. Schil en rasp de knoflook en de gember en voeg die toe aan de olie. Laat alles nog 1 minuut op laag vuur smoren terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat de olie niet te warm wordt zodat de knoflook verbrandt. Zet na 1 minuut van het vuur en laat afkoelen. 

Warm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bosui in ringetjes en zet apart.

Spoel de aubergines af onder de koude kraan en dep ze goed droog met keukenpapier. Schil en snij de rode ui in grove stukken en leg die samen met de aubergine in een ovenschaal of op een bakplaat. Besprenkel de aubergine met 3/4 van de olie en hussel een keer om.

Rooster de ui met de aubergine ongeveer 30 minuten in de oven. Schep tussendoor 1x om.

De tomatensalsa: Snijd de Spaanse peper (met of zonder zaadjes) in ringetjes en fruit die 1 minuut aan in wat olie. Snijd de tomaatjes in niet te grote stukken en doe die in de pan. Breng op smaak met de azijn en 'n snufje zout. Schep alles een paar keer om en haal de pan van het vuur. 

Roerei: Kluts de eieren los met peper en zout en eventueel een scheutje (koffie)room. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Laat de eieren heel zachtjes stollen terwijl je af en toe omschept met een spatel. Laat het ei niet helemaal droog bakken, mag gerust nog net een beetje smeuïg zijn.

Serveer de aubergine op een schaal en verdeel het roerei en de salsa erover. Besprenkel met de rest van de knoflookolie. Garneer met de ringetjes bosui en wat verse peterselie. Eet smakelijk! 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bosui
  • 2 eetlp zout
  • 1 Spaanse peper
  • 100 gram (honing)tomaatjes
  • 1 dessertlp azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 cm verse gember
  • 4 eieren
  • vers gemalen peper
  • optioneel: scheutje (koffie)melk of room
  • peterselie voor garnering

Populair in dezelfde categorie