Kip met broccoli uit de wok
Jaren geleden aten wij volgens de methode Montignac, heerlijk maar erg bewerkelijk en uiteindelijk voor ons niet vol te houden. Een aantal recepten maak ik echter nog regelmatig en dit is er een van. In deze schotel zitten veel groenten en weinig vet, dus prima voor 'n balansdag!
Snijd de roosjes van de broccoli, was ze en schil de stengel. Snijd de stengel in plakjes en gaar ze 2 minuten met 2 eetlepels water in de magnetron. (of kook ze kort in wat water in 'n pannetje) Als je de roosjes niet te groot snijd hoef je die niet voor te garen.
Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi ze met cajunkruiden. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin kort de knoflook en de spaanse peper. Voeg de kip toe en bak die lekker bruin.
Voeg nu de plakjes broccolistengel en de champignons toe en roerbak deze kort. Voeg vervolgens de prei en de paprika toe en laat alles op laag vuur 5 minuten bakken. Voeg tot slot de broccoliroosjes toe, roer even goed door en laat ze nog 5 minuten meebakken. Beetje geraspte kaas erover en klaar Lekker met rijst of een gebakken aardappeltje. Eet smakelijk!
Tip: Voor een lactosevrije versie neem je wat geraspte Parmesaanse kaas of laat je de kaas weg.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram kipdijfilet (of kipfilet)
- scheutje olijfolie
- 1 eetlp cajunkruiden
- 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
- 1 spaanse peper, zonder zaad in ringetjes gesneden
- 1 dunne prei in ringen
- 1 rode puntpaprika in reepjes
- 400 gram broccoli
- 200 gram champignons
- handje geraspte kaas