Eten wat de pot schaft!

Asperges met een Italiaans tintje

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
3 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Witte asperges, wij vinden ze heerlijk! In het seizoen eten we ze elke week wel 'n keer. Meestal klassiek (gekookt met wat achterham, een gekookt eitje en 'n roombotersausje ) maar toen ik een tijdje terug dit recept van Albert kreeg moest ik het toch ff uitproberen. Ik vond het zo lekker dat het, na 'n hele kleine aanpassing op Hussemusse moest! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schil de asperges met n dunschiller en snijd de kontjes eraf. (bewaar dit voor 'n heerlijk aspergesoepje!) Een goede asperge hoeft wat mij betreft alleen maar in gewoon water gekookt te worden maar wie dat wil voegt er nog wat zout en/of een klein beetje suiker toe. Kook de asperges ongeveer 10 minuten, draai het vuur dan uit en laat de asperges rustig gaar worden.

Maak ondertussen een dressing van de basilicum, de tomaatjes, olijfolie, balsamico azijn en de italiaanse kruiden. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.

Haal de asperges als ze gaar zijn uit de pan en laat ze goed uitlekken. Doe er een paar lepeltjes dressing en wat geraspte kaas over. Voor mijzelf heb de asperges geserveerd met een hard gekookt eitje, manlief wilde er graag een paar plakjes gegrilde achterham bij). Eet smakelijk!        

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 900 gram ongeschilde witte asperges
  • 10 basilicum blaadjes fijngesneden
  • 3 eetlp kleine stukjes zongedroogde tomaatjes op olie
  • flinke scheut goede olijfolie
  • 1 dessertlp gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlp balsamico azijn
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • vers gemalen (knoflook)peper

Populair in dezelfde categorie