Appelroosjes
Simpel klein gebakje dat zo klaar is! Lekker bij de koffie of als nagerechtje :)
Was de appels. Zet een kom met daarin het warme water en citroensap klaar.
Zet de appels met het steeltje naar boven op een snijplank en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis maar laat de schil eraan zitten. Snij of schaaf ( bijv. met een scherpe kaasschaaf) hele dunne plakjes van de appels. Leg de schijfjes 5 minuten in de kom met het warm water zodat ze een beetje zacht worden en giet af.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien.
Doe de jam samen met 2 eetlepels water in een kommetje en verwarm dit even in de magnetron. Even goed roeren.
Leg een stukje bakpapier op het aanrecht. Hierop leg je 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar. Plak ze aan elkaar vast met wat water zodat je een lange strook krijgt. Dit doe je dus 2x. Snij het deeg dan doormidden zodat je 4 lange stroken krijgt.
Bestrijk elke strook deeg met wat van de dunne abrikozenjam. Leg hierop plakjes appel die elkaar steeds wat overlappen en met de bolle kant een beetje boven de rand van het deeg uitsteken. Houd het laatste stukje van het deeg (ongeveer 2 cm) vrij. Strooi wat kaneel over de schijfjes appel.
Vouw het bladerdeeg in de lengte dubbel zodat de schijfjes appel er nog voor de helft bovenuit komen. Rol het deeg voorzichtig op en druk het uiteinde vast met wat jam. Zet de rolletjes in een muffin-vorm of zet ze op een stuk bakpapier op een bakplaat. Bak de appelroosjes ongeveer 25 à 30 minuten in het midden van de oven. Laat ze dan even afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Eet smakelijk
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 plakjes (lactose vrij)bladerdeeg
- 2 rode appels
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1/2 eetlepel citroensap
- beetje poeder suiker
- beetje kaneel
- 1/2 liter warm water