Appelgebakje
Er lagen een paar appeltjes zacht te worden in de fruitschaal en die noten lagen er ook al een tijdje... Een pakje bladerdeeg heb ik eigenlijk altijd wel in de vriezer dus het recept voor dit taartje was snel bedacht. En zeg nou zelf: een appeltaartje valt altijd in de smaak, is zo klaar en je huis gaat er heerlijk van ruiken!
Tip: dit gebakje is makkelijk lactosevrij te maken. Hiervoor neem je lactosevrij bladerdeeg (bijv. merk Tante Fanny of AH) en laat je de fudge weg. Aan een recept om zelf een lactosevrije fudge te maken wordt gewerkt...

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Klop het ei los in een schaaltje. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Kraak de walnoten en hak de vrucht in stukjes. Snijd de fudge in kleine blokjes. Ik snij 1 blokje fudge in 18 stukjes zodat ze in de oven snel smelten.
Meng in een kom de stukjes appel met de suiker en kaneel. Strooi de bloem erover en roer voorzichtig door elkaar. Spatel er dan de walnoten en de helft van de fudge door.
Boter het muffinblik lichtjes in. Ontdooi de plakjes bladerdeeg 5 à 10 minuten. Steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg en bekleed hiermee het bakblik. Vul de vormpjes nu voor de helft met het appelmengsel.
Verdeel de rest van de blokjes fudge erover en vul aan met appel. Snijd dunne reepjes van het resterende bladerdeeg en leg dit bovenop de appel. Smeer wat ei over het taartje.
Bak de taartjes een voorverwarmde oven ongeveer 13 à 15 minuten op 220 graden. Laat even afkoelen voordat je ze uit het bakblik haalt. Bestrooi ze voor t opdienen met de poedersuiker. Eet Smakelijk!
Tip: Heel lekker als (lauwwarm) gebakje bij de koffie maar ook als toetje (met bijv. een bolletje ijs of warme vanillesaus) na een etentje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 kleine appels
- 10 walnoten
- 2 1/2 eetlp bloem
- 2 theelp kaneel
- 1 eetlp suiker
- 6 blokjes fudge
- 1 eetlp boter om in te vetten
- 1 ei