Eten wat de pot schaft!

Appel peertoetje uit de oven

auteur:Agnes van Son
Nagerecht Bij de koffie
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

Hoewel ik niet echt een "toetjes-mens" ben vond ik dit toch wel heel lekker.. De lauw warme stukjes appel en peer waren echt een top combi met 't ijs!

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en peren. Verwijder 't klokhuis en snijd in blokjes van ong. 2 cm. Doe de blokjes in een schaaltje, schenk het citroensap erover en zet even apart.

Meng in een kommetje ketjap manis met 1 eetlp bruine suiker en 1 theelp kaneel. Schenk dit over de appel/peerblokjes en schep voorzichtig om.

Meng panko met 1 eetlp bruine suiker en zet even apart. 

Vet een ovenschaaltje in met de olie. Schep het appel/peermengsel in de ovenschaal en verdeel panko met de suiker erover. Bak ongeveer 15 minuutjes in het midden van de oven. Het fruit heeft dan nog net een bite, moet geen moes worden. 

Laat het toetje 5 minuutjes afkoelen buiten de oven en serveer met een bolletje ijs. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 appels
  • 2 stevige peren
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlp panko of
    paneermeel
  • 2 eetlp donkere basterdsuiker
  • 2 eetlp ketjap manis
  • 1 theelp kaneel
  • 1 eetlp olie
  • 4 bolletjes (banketbakkers)roomijs

Populair in dezelfde categorie