Eten wat de pot schaft!

Appel kruidnootjes cake

auteur:Agnes van Son
Bij de koffie
8 personen
koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Een tijdje terug deed Hussemusse mee met een swiepswoepswap op Instagram. Een wat..??? Een swiepswoepswap! Je wordt dan gekoppeld aan een andere deelnemer en je gaat dan 'n recept van die website of blog maken. Precies namaken of je eigen draai eraan geven, alles mag. 

Hussemusse moest iets maken van de blog van keukenbloem. Dat was wel ff n uitdaging omdat zij vooral taarten en koekjes bakt en dat dat nou niet echt onze specialiteit is... En natuurlijk wilden wij ook nog 'n eigen ding aan de taart meegeven...Maar tis gelukt! En 't was nog lekker ook 😀 

Bereiding

Warm de oven voor op 175 graden. (Heteluchtoven op 160 graden)

Snijd de roomboter in kleine stukjes en doe die samen met de suiker in een grote mengkom. Mix goed door elkaar. Voeg dan de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en mix alles een paar minuutjes.

Breek 1 ei boven de kom en mix tot die helemaal opgenomen is in het deeg. Doe dit ook zo met de rest van de eieren.

Schil de appels. Snijd 1 1/2 appel in stukjes en de rest in schijfjes van ongeveer 1 cm breed. 

Spatel de stukjes appel samen met de kruidnootjes door het beslag. 

Vet de springvorm in en schep het beslag in de vorm. Druk de schijfjes appel boven in het deeg. 

Bak de cake ongeveer 50 minuten in het midden van je oven. Check na 30 minuten even of het niet te hard gaat (elke oven is tenslotte anders) en leg eventueel een stuk aluminiumfolie over de cake zodat die niet verbrandt. 

Prik na 50 minuten met een sateprikker in de cake. Blijft er niks aan de prikker hangen is de cake gaar. Hangt er nog wel wat beslag aan dan laat je de cake nog een paar minuutjes in de oven staan. 

Haal springvorm uit de oven, (ik leg er dan een schone theedoek overheen) en laat de cake 1 kwartiertje afkoelen. Verwijder de springvorm.

Snij 8 punten uit de cake en serveer met poedersuiker of slagroom. Of allebei 😉 Eet smakelijk! 

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram (room)boter
  • 4 eieren
  • 16 gram bakpoeder
  • 100 gram kruidnootjes
  • 3 appels
  • poedersuiker of slagroom

Populair in dezelfde categorie