Appel citroentaart
Ik denk dat ik een appel-citroentaart één van de allerlekkerste taarten vind die ik ken. Nu is een appeltaart eigenlijk altijd goed maar ik vind de combinatie met citroen echt fantastisch!
Goed bakken vraag om aandacht en je moet alles goed afwegen, 't komt best wel precies. En heel eerlijk, ik ben meer van een snufje, een beetje en een drupje maar dit is zelfs mij gelukt! Dus wat let je, als ik het kan kunnen jullie het zeker
Warm de oven voor op 220 graden (hete lucht op 200)
Doe de gezeefde bloem met de suiker en 't zout in een mengkom. Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe die bij de bloem. Meng alles met je handen tot je een kruimelig deeg hebt. Klop het ei los en kneed dat er ook nog doorheen zodat het weer een samenhangend geheel wordt.
Druk het deeg op de bodem van een ingevette springvorm en maak een klein opstaand randje. Ik vind dit het makkelijkst met een vochtige lepel of gewoon met mijn vingers.
Schil de appels en snijd daar plakjes van (ong. 1 cm dik) Rasp de schil van de citroen en pers daana het sap eruit. Meng dit door de appels en verdeel de appels dan over de bodem.
Klop de eieren met de suiker en de slagroom met een garde los in een kom. Meng daar de gezeefde bloem door heen en schenk het geheel over de appels in de vorm. Verdeel de geschaafde amandelen erover en zet het bakblik in het midden van de voor verwarmde oven.
Ik heb de appel-citroentaart ongeveer 30 minuten gebakken maar heb er de laatste 5 minuten wel een stuk alufolie over gelegd omdat de bovenkant anders te bruin werd. Tip: Bedenk dat elke oven anders is dus blijf in de buurt als je de taart in de oven zet.
Haal na 30 minuten je taart uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.
Bestrooi de taart met poedersuiker (en, zoals manlief dat wilde, met nog een flinke dot slagroom!) Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
Ingrediënten voor het deeg:
- 225 gram bloem
- 100 gram koude boter
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- snufje zout
Ingrediënten voor de vulling:
- 4 flinke beetje frisse appels
- 1 citroen
- 30 gram bloem
- 30 gram suiker
- 2 eieren
- 200 ml slagroom
- 40 gram geschaafde amandelen