Eten wat de pot schaft!

Appel citroentaart

Bij de koffie
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
8 personen
 koud  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik denk dat ik een appel-citroentaart één van de allerlekkerste taarten vind die ik ken. Nu is een appeltaart eigenlijk altijd goed maar ik vind de combinatie met citroen echt fantastisch!

Goed bakken vraag om aandacht en je moet alles goed afwegen, 't komt best wel precies. En heel eerlijk, ik ben meer van een snufje, een beetje en een drupje maar dit is zelfs mij gelukt! Dus wat let je, als ik het kan kunnen jullie het zeker

Bereiding

Warm de oven voor op 220 graden (hete lucht op 200)

Doe de gezeefde bloem met de suiker en 't zout in een mengkom. Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe die bij de bloem. Meng alles met je handen tot je een kruimelig deeg hebt. Klop het ei los en kneed dat er ook nog doorheen zodat het weer een samenhangend geheel wordt. 

Schil de appels en snijd daar plakjes van (ong. 1 cm dik) Rasp de schil van de citroen en pers daana het sap eruit. Meng dit door de appels en verdeel de appels dan over de bodem.

Klop de eieren met de suiker en de slagroom los in een kom. Meng daar met een garde de gezeefde bloem door heen en schenk het geheel over de appels in de vorm. Verdeel de geschaafde amandelen erover en zet het bakblik in het midden van de voor verwarmde oven.

Ik heb de appel-citroentaart ongeveer 30 minuten gebakken maar heb er de laatste 5 minuten wel een stuk alufolie over gelegd omdat de bovenkant anders te bruin werd. 
Haal na 30 minuten je taart uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. 

Bestrooi de taart met poedersuiker (en, zoals manlief dat wilde, met nog een flinke dot slagroom!) Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:

  • 225 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 4 flinke beetje frisse appels
  • 1 citroen
  • 30 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 40 gram geschaafde amandelen

 

 

 

 

 

Populair in dezelfde categorie