Eten wat de pot schaft!

Appel abrikoos crumble

auteur:Agnes van Son
Nagerecht Bij de koffie
30-60 min
6 personen
 koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Apple crumble is zo'n tijdloos stukje gebak waarvan ik me niet kan voorstellen dat er iemand is die dit niet lekker vindt. Toch? Daarbij komt dat het simpel te maken is dus wat let je! 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. (Hete lucht oven op 165 graden)

Meng in een schaal kaneel, basterdsuiker en de citroenrasp door elkaar.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd (of knip) de gewelde abrikozen in stukjes. Meng het fruit door het suikermengsel en zet even apart.

Neem een mengkom en doe daarin de havermout, bloem, suiker en 't zout. Meng alles goed door elkaar. Snijd de koude boter in kleine stukjes en roer ze met een spatel door het meel. Wrijf dan net zolang met je vingers in het deeg tot je een kruimelig deeg hebt.

Als je nog wat extra nootjes in je crumble wilt, hak ze dan in stukjes en meng ze door het deeg.

Vet je bakvorm/ovenschaal in met een klontje boter (of bekleed die met bakpapier). Verdeel het appelmengsel over de bodem van de schaal en verkruimel daarover het deeg. Bak de appel/abrikozenkruimel ongeveer 20 minuten in het midden van je oven. Check dan even de kleur van het deeg: Is dat goudbruin dan is je crumble klaar. Zoniet dan mag ie nog 2 minuutjes blijven staan.

De crumble is zowel koud als lauwwarm heerlijk bij een kopje koffie of thee maar is ook een super nagerecht. Uit deze schaal haal je 6 tot 8 stukjes. Strooi er een beetje poedersuiker over en serveer met een bolletje roomijs of slagroom. Of met een flinke lepel vanillevla! Eet smakelijk!

  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram goudrenetten 
  • 15 gewelde abrikozen
  • 3 eetlp donkere basterdsuiker
  • rasp van een 1/2 citroen
  • 1 theelp kaneel 

ingrediënten voor het deeg:

  • 75 gram bloem
  • 75 gram havermout
  • 75 gram suiker
  • mespunt zout
  • 100 gram koude roomboter 
  • optioneel: handjevol gemengde noten

voor erbij:

  • beetje poedersuiker
  • bolletje ijs of slagroom of een flinke lepel vanillevla

Populair in dezelfde categorie