Eten wat de pot schaft!

Ansjovisboter

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Diversen
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
 koud  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Oké, die fatsoenlijke foto moeten jullie nog maar even tegoed houden. Boter fotograferen.. gaat me vast ooit lukken  Maar het recept geef ik je nu alvast. Nou ja, recept.. het stelt eigenlijk niks voor maar deze ansjovisboter geeft je stukje kip of vis wel net ff iets extra's. 

Tip: gebruik een ongezouten boter omdat de ansjovis al behoorlijk zout is.

Bereiding

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en roer die los.

Snijd de ansjovis heel fijn en meng die met de rest van de ingrediënten door de boter. Leg de boter op een stukje huishoudfolie. Rol dit strak op om een mooi rolletje te krijgen. Of doe 't in een schaaltje. Zet het in de koelkast om op te stijven. 

Lekker op een stukje gebraden kip, visfilet of op een net afgebakken (nog een beetje warm) stokbroodje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram (lactosevrije) roomboter
  • wat versgemalen peper
  • 1 eetlp citroensap
  • 5 ansjovisfilets
  • kleine eetlp olijfolie vd ansjovis

Populair in dezelfde categorie