Eten wat de pot schaft!

Andijvie stamppot met spekjes

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Nu het buiten weer wat frisser is heb ik soms zo'n zin in stamppot. Vandaag was dat in een rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes! En een gehaktbal!  

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze in water met een klein beetje zout gaar. Giet ze af en laat even met de deksel van de pan uitstomen.

Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Of bak de spekjes tussen 2 velletjes keukenpapier even in de magnetron.

Verwarm de melk met de knoflook en de (room)boter. Giet dit dan over de aardappels en stamp dit tot puree. Hoeft niet helemaal glad te zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en een klein beetje zout.

Nu gaan de rauwe andijvie, de spekjes en wat gebakken uitjes er door. Ik vind het lekker om er dan nog wat geraspte kaas over te strooien en de andijvie stamp heel even in de oven te laten gratineren. Lekker met een gehaktbal met jus en een klein beetje mosterd. Eet smakelijk!

Tip 1: Schep ipv de spekjes eens wat zongedroogde tomaatjes en kleine stukjes kaas door de stamp. 

Tip 2: Probeer ook deze combinatie eens, voor 2 personen: 800 gram aardappelen, 200 gram andijvie, 1 rode puntpaprika, 1 gesnipperde ui, klontje boter en 300 gram shoarmareepjes. Maak af met wat kruidenboter, peper en zout

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • ongeveer 1 1/2 kg aardappels
  • 1 zak gesneden andijvie (400 gram)
  • 100 gram magere spekreepjes
  • kopje warme melk
  • klontje (room)boter
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • handje geraspte kaas
  • gebakken uitjes

Populair in dezelfde categorie