Eten wat de pot schaft!

Amuse met carpaccio

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht Hapje
< 30 min
6 personen
koud  lactosevrij
Inleiding

Terwijl onze eet-gasten onder het genot van een drankje lekker zaten te keuvelen kregen ze alvast een klein hapje :) Leuk om deze amuse in een klein glaasje of op een mooie lepel te serveren. Ingrediënten zijn voldoende als amuse voor 6 personen, verdubbel de hoeveelheid als het een voorgerechtje moet zijn

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes even in in pannetje.

Snijd de komkommer (zonder zaadjes) en de tomaatjes in kleine stukjes. Doe ze in een schaaltje en schenk er een klein scheutje olie over. Tip: truffelolie is ook erg lekker maar let op, niet te veel. Paar drupjes is genoeg.Maal er wat peper over en schep voorzichtig door elkaar.

Doe een beetje sla onder in het amuse glaasje en schep daarop wat van het tomatenmengsel. Leg een plakje carpaccio beetje 'opgefrommeld' op de salade. Nu 1/2 theelepeltje kruidenkaas en wat geroosterde pijnboompitjes erop. Alleen nog 1 kleine draai peper erover en klaar is Kees! Eet smakelijk!

Tip 1: Heb je niet zo'n kleine glaasjes maak dan eens rolletjes: neem een blaadje sla, leg daarop het schijfje carpaccio, tomatenmengsel en pijnboompitjes. Oprollen, prikkertje erop en klaar :)

Tip 2: In plaats van de kruidenkaas is een klein beetje truffelmayonaise ook errug lekker hierbij!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 6 plakjes carpaccio
  • stukje komkommer
  • 6 snoeptomaatjes
  • handje gesneden ijsbergsla
  • klein scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlp (lactosevrije) kruiden roomkaas
  • 1 1/2 eetlp pijnboompitjes

Populair in dezelfde categorie