Eten wat de pot schaft!

Aardbei rabarber crumble

Nagerecht Bij de koffie
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Het rabarber seizoen is maar kort dus ik neem ze regelmatig mee als ik die rode stelen bij de groentenboer zie liggen. Soms om er compote van te maken maar deze keer werd het een toetje. Tenminste, dat was het plan.. in de praktijk werd het nl een soort van zondagmiddaggebakje bij de koffie!

Bereiding

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175 graden.

Was de rabarber en snij de stelen in stukjes van ong.1 cm. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. De kleine mogen doormidden en de grotere in 4en. Doe rabarber en aardbei in de ovenschaal, schenk de honing erover en schep om. 

Doe de bloem met de suiker in een mengkom. Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe ze in een  kom bij de bloem. Maak met je vingers kruimels van het geheel. Schep dan de krokante muesli door de kruimels en verdeel het crumble deeg over het fruit.

Bak de aardbei/rabarber crumble ongeveer 18 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven uit, de ovendeur open maar laat de crumble nog een paar minuten in de oven staan.

Haal de ovenschaal uit de oven en laat de crumble nog 'n 1/2 uurtje afkoelen. Serveer lauwwarm (tot koud) met 'n lepel Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram rabarber 
  • 1 flinke eetlp honing 
  • 500 gram bloem
  • 40 gram witte basterdsuiker 
  • 45 gram roomboter (of wayang bij lactosevrij)
  • 60 gram krokante muesli met noten (Gwoon)
  • 4 eetlp Griekse yoghurt

Populair in dezelfde categorie