Eten wat de pot schaft!

Aardappelsalade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Duitse keuken
Inleiding

Ik ben een liefhebber van aardappelsalade, lekker bij de bbq maar ook met bijv. een hamburger en een groene salade.­čśÇ Meestal hou ik een aardappelsalade vrij neutraal van smaak dus was ik heel nieuwsgierig naar deze versie van Marius. Wij vonden hem heerlijk! Met nog wat extra ijsbergsla en een hard gekookt eitje hadden we een prima vegetarisch maaltje op die bloedhete dag in juni! 

Bereiding

Snijd de augurken in kleine blokjes en de lente ui in ringen. Meng dit met de rest van de ingrediënten van de dressing en zet even apart.

Schil en was de aardappels. Kook ze in een laagje water tot ze beetgaar zijn. Doe dan de erwtjes bij de aardappels in de pan en laat nog 2 minuten meekoken. Giet het water af. 

Snijd de aardappels in blokjes en doe die samen met de erwtjes in een grote kom. Schenk de dressing erover terwijl de aardappelblokjes nog warm zijn, en schep voorzichtig door elkaar. Dek de kom af en zet in de koelkast om af te koelen. 

De salade is zowel koud als op kamertemperatuur lekker als lunch, diner of bij een bbq. Eet smakelijk! 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram diepvries doperwtjes

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 eetlp (rode wijn) azijn
  • 1 eetlp olijfolie
  • 1 theelp grove mosterd
  • 1 theelp vadouvan of
    kerriepoeder
  • vers gemalen peper en snuf zeezout
  • 2 eetlp mayonaise
  • 1 theelp sojasaus
  • 1/2 theelp sesamolie 
  • 2 lente uitjes
  • 10 kleine augurkjes

Populair in dezelfde categorie