Eten wat de pot schaft!

Aardappelsalade met gerookte forel

Voorgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.15 u)
4 personen
 koud  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit voorgerechtje van aardappel met een frisse dressing, de komkommer en het zoute van de gerookte forel is gegarandeerd een succes voor bij het kerstdiner maar zeker ook als het buiten weer 25 graden is 

Bereiding

Schil de aardappels (of was ze goed als je de schil eraan wilt laten) en snijd ze in plakjes van ongeveer 3 mm. Leg ze in een kookpannetje en vul die met zoveel water dat de schijfjes net onder water staan. Snuf zout erbij en kook ze ongeveer 2 minuten. 

Ondertussen maak je het sjalotje schoon en snipper je die. Leg de snippers, als de aardappels 2 minuten gekookt hebben, in de pan. Voeg ook de suiker en azijn toe aan het kookwater en laat alles nogmaals 2 minuutjes zachtjes koken. Zet dan het vuur uit, leg 't deksel van de pan en laat zo staan tot het water bijna afgekoeld is. Giet dan pas het water af en laat de schijfjes verder afkoelen. 

Meng de mayonaise, yoghurt en de dille en breng op smaak met wat peper en zout. Schep de aardappel voorzichtig door de dressing en zet tot gebruik in de koelkast. 

Snijd de bosui in ringetjes. Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes en verdeel die over 4 bordjes. Daarop komt een torentje van aardappelsalade met daarop de gerookte forel. Garneer met ringetjes bosui, kappertjes en nog wat dille. Eet smakelijk!

 Tip: Serveer dit gerechtje niet te koud. Haal het 10 minuutjes van te voren uit de koelkast.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlp mayonaise
  • 2 eetlp Griekse yoghurt
  • 1 eetlp gedroogde dille
  • 2 eetlp azijn
  • 1/2 eetlp suiker
  • 1/2 komkommer
  • 1 stengel bosui
  • 1 eetlp kappertjes
    of fijn gesneden augurk
  • 80 gram gerookte forel
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie