Aardappelgratin
Ik ben echt dol op aardappelgratin. Als we gaan uit eten zal ik er ook altijd een schaaltje bij bestellen, heerlijk! Maar ook thuis komt dit lekkere en makkelijk te maken gerechtje af en toe op tafel. Deze klassieke uitvoering die bij heel veel dingen past is genoeg voor 4 personen.
Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ong. 1/2 cm. dik. Kook ze ong. 5 minuten in water met een klein beetje zout. Giet af en laat ze even afkoelen.
Meng in een royale schaal de slagroom, melk, peper en zout, de nootmuskaat, de knoflook, bieslook en de helft van de oude kaas. Doe hier de aardappelschijfjes bij en schep alles voorzichtig door elkaar.
Doe het mengsel in een ovenschaal, strooi de rest van de kaas erover en leg tot slot de stukjes boter er bovenop. Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 175 graden en bak af in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Tip: Als je nou niet zoveel tijd hebt (of geen zin om aardappels te schillen ;) ) neem dan gewoon een zak van die voor gekookte schijfjes!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 800 gram aardappels
- 3 teentjes knoflook geperst
- 25 gram boter in kleine stukjes
- 100 gram geraspte oude kaas
- 200 ml slagroom
- 50 ml melk
- versgemalen zwarte peper
- zout
- beetje nootmuskaat
- wat sprietjes fijn geknipte bieslook
- beetje olie