Aardappel-truffelsoep
Niet gedacht dat ik ooit een aardappelsoep zou gaan maken. En dat ik die dan ook nog lekker zou vinden! En manlief ook. Wij zijn fan! Het is een heerlijk zacht romig soepje geworden dat snel klaar is. En das mooi meegenomen. Ik heb de soep gegarneerd met wat krokant gebakken ham. Heel lekker maar dan is ie dus niet meer vegetarisch.
Omdat mijn flesje truffelolie (geen dure hoor, was ooit in de aanbieding bij Aldi) redelijk sterk van smaak is gebruik ik slechts een paar druppels per kopje. Ben daar voorzichtig mee, je kunt er altijd nog wat extra druppels bij doen..
Tip: de hoeveelheid soep is genoeg voor 3 normale soepkoppen of 4 kleine kopjes.
Snipper het sjalotje en de knoflook. Schil de aardappels, was ze en snijd ze dan in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een kookpannetje en fruit hierin het sjalotje samen met de knoflook. Zorg dat ze niet verkleuren. Voeg de blokjes aardappel toe, roer even door en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur op klein. Leg het laurierblaadje bij de aardappeltjes in de pan en laat heel zachtjes gaar koken. Duurt een kleine 20 minuten.
Haal de pan van het vuur, vis 't laurierblaadje eruit en maak de soep helemaal glad met de staafmixer. Zet terug op het vuur, voeg melk toe en breng opnieuw aan de kook. Proef.. breng op smaak met wat peper.
Doe een eetlepel slagroom in een (soep)kopje en schenk daar de soep op. Garneer met een paar druppels truffelolie en wat blaadjes tijm. En, als je wilt, nog wat krokant gebakken ham of pancetta. Of croutons als je het vegetarisch wilt houden. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 eetlp olijfolie
- 1 fijngesnipperd sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 275 gram geschilde kruimige aardappelen
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml melk
- 1 laurierblaadje
- 4 eetlp slagroom
- witte peper
- 2 theelp truffelolie
- blaadjes van 1 takje tijm
of 1 theelp gedroogde