Eten wat de pot schaft!

Aardappel broccoli ovenschotel

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Smakelijke vegetarische ovenschotel die met bijv. wat uitgebakken spekjes erbij ook voor de echte vleeseter een complete maaltijd is.

Ik heb voor geitenkaas gekozen omdat ik die nou eenmaal lekker vind maar neem gerust een andere soort kaas.

Tip:  Geitenmelk is niet helemaal lactosevrij maar wordt door mensen met een lactose intollerantie vaak beter verdragen dan koemelk.
Door voor de kookroom, melk en kaas te kiezen voor een lactosevrije variant maak je dit gerecht lactosevrij

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. (Hetelucht oven op 160)

Klop de eieren los in een schaaltje met de room, melk, knoflook, peper en zout.

Vet een ovenschaal in met een scheutje olie. Maak nu laagjes: eerst aardappels, daarop de ui met de spaanse peper, dan de champignons met de paprika, nog een laagje aardappels en daar bovenop de broccoli roosjes.

Schenk het ei mengsel over de schotel en leg tot slot de stukjes geitenkaas tussen de broccoli. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet de schotel 25 minuten in het midden van de oven. Haal dan de folie eraf en zet de schotel nog zo'n 15 minuten terug in de oven. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 100 gram champignons in schijfjes
  • 1 rode of gele paprika in stukjes
  • 400 gram kleine broccoliroosjes
  • 1 spaanse peper in ringetjes (zonder zaadjes)
  • scheutje olie
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 ml kookroom (of slagroom)
  • 150 ml melk
  • peper en zout
  • 100 gram zachte geitenkaas

Populair in dezelfde categorie