Eten wat de pot schaft!

Biefstuk spiesje met chimichurri

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
warm  lactosevrij  Argentijnse keuken
Inleiding

Chimichurri is een soort van salsa op basis van peterselie. Heel lekker bij rundvlees, maar zeker ook bij kip. Je kunt de salsa serveren als 'n sausje maar gebruik het ook eens om je vlees te marineren. 

In het originele recept werd platte peterselie gebruikt maar die had ik niet meer in huis. Er lag nog wel krulpeterselie. De platte is best pittig, de krul is wat zachter van smaak en dat vond ik juist lekker. 

Bereiding

Leg de houten spiesjes een uurtje in een laagje water zodat ze niet verbranden als je straks gaat grillen. 

Rasp de knoflook en snijd de rode ui en de Spaanse peper heel fijn. Ik gebruik de zaadjes niet, vind het zonder al pittig genoeg šŸ˜‰ Snijd de peterselie klein.

Neem een schaaltje en meng daarin de knoflook, ui, peper, koriander en de oregano. Schenk azijn en olijfolie erbij en schep door elkaar. Het moet een beetje smeuïg geheel worden. Als je krulpeterselie gebruikt heb je wat meer olie nodig dan bij bladpeterselie. Proef...en breng op smaak met wat zout en eventueel nog wat peper. Dek t schaaltje af en laat 1/2uurtje staan zodat de smaken goed kunnen vermengen.

Snijd de biefstuk (of kip) in blokjes van ongeveer 2 x 2cm. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en rijg de blokjes aan de spiesjes. Verwarm de grillpan (of je bbq) en bak de spiesjes in 4 minuten bruin. Vooral niet langer. De blokjes biefstuk zijn maar klein en dus snel doorbakken. En das jammer.

Haal de spiesjes uit de pan en leg ze op een schaal. Laat ze 2 minuten afgedekt met aluminiumfolie liggen en serveer ze dan met een flinke lepel chimichurri erover. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 400 gram biefstuk
  • 4 houten spiesjes

Ingrediënten chimichurri :

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 25 gram verse peterselie
  • 1 eetlp gedroogde oregano
  • 1 eetlp gedroogde koriander
  • 5 eetlp olijfolie
  • 2 eetlp azijn
  • versgemalen peper 
  • eventueel wat zout

 

Populair in dezelfde categorie