gebakken kool 3

Gebakken witte kool

Dit is een recept van mijn moeder. Zij maakte dit altijd in combinatie met gekookte aardappels en een gehakballetje! Lekker pittig groente gerechtje. Ik maak het zelf ook regelmatig. Soms net als vroeger met aardappels maar vaak als extra groenten gerechtje bij nasi of bami. Voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gram fijngesneden witte kool (of spitskool)
  • 2 gesneden uien
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje (voor 1/2 liter bouillon)
  • 350 ml water
  • peper
  • klontje boter

Bak de uien bruin in de boter. Voeg dan de fijn gesneden witte koolgebakken kool 2 16-9
toe en bak kort. Strooi de kerrie erover, roer en bak nog een paar
minuten. Verkruimel het bouillonblokje en voeg samen met het
water toe aan de kool. Laat de kool nog ‘n kleine 10 minuten
stoven. Zorg ervoor dat het geen “prutje” wordt maar nog net
lekker knapperig blijft. Breng, als je dat nodig vindt, op smaak
met wat peper. Eet smakelijk!

gebakken kool 16-9

 

Tip: Ik gebruik dit recept ook wel eens om groene kool te bakken. In plaats van gewoon kerriepoeder neem ik dan 1 eetlepel vadouvan (een mild kruidenmengsel met kerrie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *